DUPLOSAN DP
Proizvajalec

BASF AG, Ludwigshafen, Nemčija

Zastopnik

BASF SLOVENIJA d.o.o., Kersnikova 5, Ljubljana

Formulacija

v vodi topen koncentrat (SL)

Aktivna Snov

diklorprop-P 600 g/l

Strupenost

Je strupen za ljudi, ribe in toplokrvne živali, po vsebnosti aktivne snovi je razvrščen v 3. skupino strupov. V predpisani količini ni strupen za čebele, ptice in deževnike.

Uporaba

Zatiranje odpornega semenskega širokolistnega plevela v pšenici in ječmenu brez podsevka v odmerku 2,5 l na ha ob uporabi 200-400 l vode na ha (25 ml na 2-4 l vode na 100 m 2 ).

Dobro deluje na plevele: plezajoča lakota ( Galium aparine ), navadna zvezdica ( Stellaria media ), navadni slakovec ( Polygonum convolvulus ) in druge.

Ne deluje na plevele: zebrat ( Galeopsis spp. ), koprive ( Lamium spp. ), zlatice ( Ranunculus spp. ) in nekatere druge.

Tretiranje opravimo po vzniku, ko je posevek v fazi razraščanja do začetka kolenčenja (fenofaze F, G, H, I po Kellerju in Baggioliniju ali od 25-31po Zadoksu).

Karenca

Zagotovljena je s časom uporabe.

Opozorila

Sredstva ne smemo uporabljati v jari rži zaradi verjetnosti zmanjšanega pridelka; pri temperaturah zraka nižjih od 5 ° C in kadar pričakujemo nočni mraz. Najprimernejše temperature zraka za škropljenje so 10-25 ° C.

Sredstva ne uporabljamo, kadar je posevek oslabljen zaradi hladnega in deževnega vremena.

Preprečiti moramo zanašanje sredstva na druge posevke.

Pri tretiranju moramo preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov s tem, da tretiramo najmanj 20 m od njih.

Tretiranje iz zračnih plovil ni dovoljeno.

Številka in datum dovoljenja

SFS 8142 z dne 16.10.1998, do16.10.2003.