FRONTIER 900 EC
Proizvajalec

BASF AG, Ludwigshafen, Nemčija

Zastopnik

BASF SLOVENIJA d.o.o., Dunajska 111a, Ljubljana

Formulacija

koncentrat za emulzijo (EC)

Aktivna Snov

dimetenamid 900 g/l

Strupenost

Sredstvo je uvrščeno izven prvih treh skupin strupov, katerih promet je dovoljen v Republiki Sloveniji z oznakami Xi (dražilno), R 41 - nevarnost hudih poškodb oči in R 43 - stik s kožo lahko povzroči preobčutljivost. Zelo je strupeno za vodne organizme.

Uporaba

Za zatiranje enoletnega ozkolistnega semenskega plevela in nekaterih vrst enoletnega širokolistnega semenskega plevela :

  • v koruzi v odmerku 1,2-1,6 l/ha pred setvijo z inkorporacijo v globino do 5 cm ali po setvi pred vznikom posevka in plevela oziroma v času vznika plevela;

  • v krompirju v odmerku 1,2-1,6 l/ha po zadnjem osipanju krompirja;

  • v sladkorni pesi v odmerku 0,8-1,0 l/ha po setvi pred vznikom sladkorne pese in plevela. Odsvetuje se škropljenje na kislih tleh (pod pH 5,5)

Nižje odmerke se uporablja na lahkih tleh, višje odmerke se uporablja na težjih tleh in na bolj zapleveljenih površinah. Za razširitev delovanja na širokolistni plevel se doda sredstvo za zatiranje širokolistnega plevela.

Karenca

Zagotovljena je s časom uporabe. Silažno koruzo lahko žanjemo v fazi mlečne zrelosti.

Opozorila

Sredstvo se na isti površini uporabi lahko le enkrat letno. Ne sme se ga uporabljati na kraških poljih, kjer se zbira voda. Pri tretiranju se mora preprečiti onesnaženje voda, vodotokov, jezer, vodnjakov in vodnih izvirov s tem, da se tretira najmanj 20 m od njih.

FITOTOKSIČNOST: Sredstvo ob slabih razmerah za rast sladkorne pese lahko povzroči manjše deformacije listja sladkorne pese (pokončna rast listov). Na kislih tleh (pod pH 5,5) lahko deluje fitotoksično na sladkorno peso.

DELOVNA KARENCA: Na tretiranih površinah se ljudje ne smejo zadrževati 1 dan po tretiranju ali dokler se posevek dobro ne osuši.

Številka in datum dovoljenja

32702188/99 z dne 24.01.2000, do 09.03.2003