MAXIM STAR 025 FS
Proizvajalec

Syngenta Crop Protection AG, Basel, Švica

Zastopnik

Syngenta Agro d.o.o., Ljubljana, Kržičeva 3

Formulacija

koncentrirana suspenzija za tretiranje semena (FS)

Aktivna Snov

ciprokonazol 6,3 g/l + fludioksonil 18,8 g/l

Strupenost

Pripravek se ne razvršča med nevarne pripravke.

S stavki so: 2-13-61

Pripravek je škodljiv za vodne organizme

Uporaba

Je kontaktno sistemični fungicid, ki se uporablja za razkuževanje semena ozimnega in jarega ječmena proti naslednjim povzročiteljem bolezni: ječmenovi goli sneti ( Ustilago nuda ), žitnim fuzariozam ( Fusarium spp . ), vključno s snežno plesnijo ( Calonectria graminicola ) in ječmenovi progavosti ( Pyrenophora graminea ).

ODMEREK: 150 ml pripravka na 100 kg semena jarega ječmena in 200 ml pripravka na 100 kg ozimnega ječmena. Uporablja se lahko nerazredčen ali razredčen z vodo v razmerju 1 del pripravka na 7 do 11 delov vode. Mešanico pripravka in vode je potrebno uporabiti v 24 urah. V primeru, da se uporabi več vode, je potrebno med celotnim postopkom aplikacije mešanico intenzivno mešati. Seme ječmena se lahko razkužuje v aparatih za vlažno razkuževanje semena, ki so predhodno kalibrirani za uporabo sredstva.

Karenca

Karenca je zagotovljena s časom uporabe. Mejna vrednost na rastlini oziroma živilih rastlinskega izvora je za:
- ciprokonazol 0,05 mg/kg ječmena;
- fludioksonil 0,02 mg/kg ječmena v zrnju.

Opozorila

Sredstvo se lahko meša z drugimi pripravki za razkuževanje semena ječmena, ki so v obliki koncentratov za suspenzijo ali tekočih koncentratov in imajo nevtralno reakcijo. Pripravek ne bo negativno vplival na kalivost semena ječmena, če bo uporabljen na predpisan način. Razkuženo seme se ne sme uporabljati za prehrano ljudi in živali.

Številka in datum dovoljenja

3270236/01 z dne 27.02.2001, do 27.02.2011