MENTOR
Proizvajalec

BASF AG, Ludwigshafen, Nemčija

Zastopnik

BASF Slovenija d.o.o., Ljubljana, Dunajska 111a

Formulacija

koncentrirana suspenzija (SC)

Aktivna Snov

pendimetalin 250 g/l + izoproturon 125 g/l

Strupenost

Sredstvo je po vsebnosti aktivne snovi razvrščeno v III. skupino strupov z oznakami Xn (zdravju škodljivo) in R 40 (možna nevarnost trajnih okvar zdravja). Zelo je strupen za vodne organizme in lahko povzroči dolgotrajne škodljive učinke na vodno okolje. Sredstvo ni nevarno za čebele, hrošče in deževnike.

Uporaba

Za zatiranje enoletnega ozkolistnega in širokolistnega plevela po vzniku ozimne pšenice, ječmena in tritikale, v jesenskem času, v odmerku 3-4 l / ha ob uporabi 300-400 l vode / ha (30-40 ml na 3-4 l vode na 100 m 2 ).

Zatira naslednje vrste plevela: navadni srakoperec ( Apera spica-venti ), plezajoča lakota ( Galium aparine ), navadna zvezdica ( Stellaria media ), njivska vijolica ( Viola arvensis ), perzijski jetičnik ( Veronica persica ), mrtva škrlatnordeča kopriva ( Lamium purpureum ), poljski mak ( Papaver r hoeas ) in nekatere druge.

Karenca

Karenca je zagotovljena s časom uporabe.

Opozorila

Sredstva se ne sme uporabljati v vročem in vetrovnem vremenu. Preprečiti se mora zanašanje na sosednje kulture. V ozimnih žitih se tretira samo enkrat v rastni dobi.

Pri tretiranju se mora preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov s tem, da se tretira najmanj 20 m od njih.

Sredstvo, uporabljeno na predpisan način, ni fitotoksično za kulturne rastline.

Številka in datum dovoljenja

32702253/00 z dne 13.11.2000, do 17.06.2004