RING 80 WG
Proizvajalec

Syngenta Crop Protection AG, Basel, Švica

Zastopnik

Syngenta Agro d.o.o., Ljubljana, Kržičeva 3

Formulacija

močljiva zrnca (WG)

Aktivna Snov

primisulfuron-metil 30 % + prosulfuron 50 %

Strupenost

3. skupina

Uporaba

Za zatiranje širokolistnega plevela v koruzi v odmerku 25 g/ha ob uporabi vode 200 l/ha z dodatkom močila in sicer predvsem:

  1. za zatiranje bele metlike ( Chenopodium album ), srhkodlakavega ščira ( Amaranthus retroflexus ), dresni ( Polygonum spp. ), pasjega zelišča ( Solanum nigrum ), samoniklih sončnic in plevela , odpornega proti triazinom.

  2. deloma učinkuje na divji sirek ( Sorghum halepense ), plazečo pirnico ( Elymus / Agropyron / repens ) ter na večletne širokolistne plevele kot npr. njivski slak ( Convolvulus arvensis ) in kislice ( Rumex spp. ).

Tretiranje opravimo po vzniku, ko ima koruza največ 2-5 listov in plevel 2-4 liste.

Karenca

Zagotovljena je s časom uporabe.

Opozorila

Na istem zemljišču smemo sredstvo uporabiti samo enkrat v istem letu. Živini in drugim živalim moramo preprečiti dostop na sveže škropljeno površino. Po spravilu koruze lahko sledi jeseni ozimna pšenica in ozimni ječmen, spomladi pa koruza, sončnice, soja, sladkorna pesa, grah, fižol, leča, jara žita in krompir. Pred setvijo moramo njivo preorati. Ob neugodnih pogojih za rast (hladno in deževno vreme) se lahko pojavijo prehodne poškodbe na koruzi. V normalnih razmerah registrirane sorte in hibridi dobro prenašajo sredstvo, preizkusiti pa je potrebno občutljivost novih sort in hibridnih linij. Če na tretiranem zemljišču posevek iz katerega koli razloga propade, smemo ponovno sejati le koruzo šele po 4 tednih na preorano njivo. Sredstvo ne smemo mešati z drugimi sredstvi.

Številka in datum dovoljenja

SFS 8034 z dne 10.02.1998, do 10.02.2008