SEKATOR
Proizvajalec

Aventis Crop Science, Francija

Zastopnik

Aventis Crop Science, d.o.o., Tržaška 132, Ljubljana

Formulacija

močljiva zrnca (WG)

Aktivna Snov

amidosulforon 5 % + jodosulforon-metil-natrij 1,25 %

Strupenost

Pripravek se razvršča kot:

Xi Dražilno.
R 41 Nevarnost hudih poškodb oči.

S stavki so: 2-13-26-36/37/39-61.

Pripravek je strupen za vodne organizme: lahko povzroči dolgotrajne škodljive učinke na vodne organizme.

Uporaba

Pripravek zatira enoletni širokolistni in nekatere vrste ozkolistnega plevela ter nekatere vrste večletnega širokolistnega plevela v ozimni in jari pšenici ter ozimnem in jarem ječmenu, rži in tritikali v odmerku 0,2-0,3 kg/ha (20-30 g/1000 m 2 ). Škropimo od tretjega lista in do začetka razvoja zgornjega lista v ozimni pšenici in ozimnem ječmenu (BBCH 13 do 37). V jari pšenici in jarem ječmenu tretiramo od tretjega lista do konca razraščanja (BBCH 13 do 29). Priporočena količina vode je 200-300 l na ha (20-30 l/1000 m 2 ). Boljši učinek dosežemo, če škropimo širokolistni plevel v zgodnjem razvojnem stadiju.

Karenca

Karenca je zagotovljena s časom uporabe.

Mejne vrednosti ostankov natrijevega jodosulforon metila in amidosulfurona v oziroma na rastlinah oziroma živilih rastlinskega izvora je 0,01 mg/kg žita.

Opozorila

Pripravek lahko na isti površini uporabimo enkrat v rastni dobi. Omejitev v normalnem kolobarju ni. V primeru predčasnega uničenja posevka lahko 15 dni po škropljenju posejemo jaro pšenico ali jari ječmen. Koruzo lahko posejemo 30 dni po škropljenju. Poškodovanega posevka ne škropimo (npr. mraz, bolezni in druge poškodbe).

Pri uporabi moramo preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov s tem, da škropimo najmanj 20 m od njih.

Pripravka ne uporabljamo v poškodovanih posevkih in posevkih, ki so oslabljeni od rastlinskih bolezni, škodljivcev, mraza ali stoječe vode.

Pripravek lahko mešamo s herbicidi na podlagi MCPP-P, MCPA, amidosulfurona, bromoksinila, ioksinila, fenoksaprop-etila in diflufenikana. Lahko ga mešamo s fungicidi na osnovi epikonazola, prokloraza, tebukonazola, triadimenola, azoksistrobina, ciprodinila, fenpropidina in fenpropimorfa ter insekticidi na osnovi deltametrina. Lahko ga mešamo s tekočimi dušikovimi gnojili, mineralnimi olji in regulatorji rasti.

Številka in datum dovoljenja

32702288/00 z dne 23.02.2001, do 23.02.2006