SPRUZIT KONCENTRAT
Proizvajalec

NEUDORFF, GmbH, K, Nemčija

Zastopnik

Agroprom d.o.o., Barletova 4, 1215 Medvode

Formulacija

koncentrat za emulzijo (EC)

Aktivna Snov

piretrin (16 % naravnega 25 % piretrina) 4 %

Strupenost

Sredstvo je uvrščeno izven skupin strupenosti. Strupeno je za vodne organizme in škodljivo za koristne žuželke in deževnike.

Uporaba

Za zatiranje listnih uši ( Aphididae ) , resarjev ( Thrips spp. ) in rastlinjakovega ščitkarja ( Trialeurodes vaporariorum ) v 0,1 % koncentraciji (10 ml na 10 l vode) v sadjarstvu (razen na jagodah), vrtnarstvu in na okrasnih rastlinah (na prostem in v zaprtih prostorih).

Tretira se po pojavu škodljivcev oziroma po prvih pojavih poškodb, ki jih na rastlinah povzročajo škodljivci. Po potrebi se tretiranje ponovi v 7 dnevnih razmakih.

Karenca

4 dni za kumare, paradižnik in grah, 7 dni za ostale vrtnine, okrasne rastline in sadovnjake.

Opozorila

Sredstvo se lahko uporabi največ štirikrat v isti sezoni na istem zemljišču. Sredstvo pod vplivom svetlobe hitro razpade, zato se tretira v večernih urah. Sredstvo je okolju prijaznejše, vendar je njegova učinkovitost manjša in čas delovanja krajši, kot pri običajnih insekticidih. Pri tretiranju se mora preprečiti onesnaženje vodotokov, jezer, vodnjakov in vodnih izvirov s tem, da se tretira najmanj 20 m od njih. Sredstvo ne smemo mešati s sredstvi bazične reakcije (npr. bordojska brozga) in s sredstvi, ki vsebujejo glikol ali alkohol.

Številka in datum dovoljenja

SFS 9152 z dne 27.12.19998, do 27.12.2009