BASAMID GRANULAT
Proizvajalec

BASF AG, Ludwigshafen, Nemčija

Zastopnik

BASF SLOVENIJA, d. o. o., Kersnikova 5, Ljubljana

Formulacija

mikrozrnca (MG)

Aktivna Snov

dazomet 98 %

Strupenost

3. skupina

Uporaba
  • Za razkuževanje tal za sajenje sadik vrtnin in tobaka v odmerku 40-50 g/m 2 ali 200-250 g/m 3 tal;

  • kot herbicid za zatiranje enoletnega plevela v kalilnikih v odmerku 200-250 g/m 3 ;

  • kot nematicid za zatiranje cistotvornih ogorčic v kalilnikih , rastlinjakih in pri pridelovanju sadik v odmerku 60 g/m 2 .

Tretiranje opravimo z obvezno inkorporacijo v tla v globino 15-25 cm. Temperatura tal ne sme biti nižja od 8 ° C. Pred začetkom setve v rastlinjakih je potrebno le-te dobro prezračiti. Pred setvijo ali saditvijo rastlin obvezno opravimo setveni test (setveni test s krešo).

Karenca

Zagotovljena s časom in načinom uporabe.

Opozorila

Vsebnost plina, ki se tvori iz mikrozrnc z vlago v tleh, je odvisna od temperature tal. Pri višji temperaturi se razgradi prej, pri nižji (v jesenskem času) pa ostane v tleh dlje. Zato pri sajenju vseh vrst rastlin predhodno opravimo setveni test (biotest).V navodilu morajo biti navedeni pogoji, pod katerimi lahko uporabljamo sredstvo in način ugotavljanja prisotnosti dazometa v tleh (biotest) ter pogoji razgradnje do vsebnosti, ki je neškodljiva za gojene rastline. Sredstvo ne smemo mešati z drugimi sredstvi za varstvo rastlin. Neposredno po tretiranju tal ne smemo trositi hlevskega gnoja, šote, apna in dušičnih gnojil. Uporaba na izrazito alkalnih tleh se ne priporoča zaradi prepočasne razgradnje. Sredstvo je fitotoksično za vse rastlinske vrste. Zaradi fitotoksičnosti par ne smemo razkuževati dela rastlinjaka, v katerem rastejo gojene rastline. Tretirana površina mora biti najmanj za dvojno širino krošnje oddaljena od dreves.

Številka in datum dovoljenja

SFS 8005 z dne 13.01.1998, do 13.01.2008