BASUDIN 40 WP
Proizvajalec

Syngenta Crop Protection AG, Basel, Švica

Zastopnik

Syngenta Agro d.o.o., Ljubljana, Kržičeva 3

Formulacija

močljivi prašek (WP)

Aktivna Snov

diazinon 40 %

Strupenost

2. skupina

Uporaba

Kot kontaktni insekticid za zatiranje:

  • listnih uši ( Aphididae ) , ščitkarjev ( Aleyrodidae ) , resarjev ( Thrips spp. ) , jabolčnega zavijača ( Cydia pomonella ) in drugih zavijačev ( Cydia spp. ) , sadnih grizlic ( Hoplocampa spp. ) , križastega grozdnega sukača ( Lobesia botrana ) , pasastega grozdnega sukača ( Eupoecilia ambiguella ) v 0,1-0,15 % koncentraciji (10-15 g na 10 l vode),

  • zankastih listnih zavrtačev ( Lyonetiidae ) in gibljivih oblik kaparjev ( Coccina in Pseudococcidae ) v 0,2 % koncentraciji (20 g na 10 l vode).

Karenca

21 dni za sadje, vrtnine, tobak, krompir in vinsko trto, 42 dni za oljko, poljščine in agrume, če ga uporabljamo foliarno. Pri tretiranju tal je karenca 49 dni za zeleno in kapusnice, 63 dni za čebulo in druge vrtnine, 91 dni za korenje. Delovna karenca je 14 dni (prepovedan dostop za živino in domače živali).

Opozorila

Ne sme se uporabljati na mladi čebuli in korenju ter drugih zgodnjih vrtninah, na jagodah pa se lahko uporablja samo pred cvetenjem ali po obiranju. Na zemljiščih, kjer pridelujemo čebulo, por, zeleno, korenje in peteršilj, lahko sredstvo uporabimo samo pred setvijo oziroma sajenjem. Ne sme se mešati s sredstvi na podlagi bakra in dinokapa. Pri foliarni uporabi lahko sredstvo na istem zemljišču uporabimo največ trikrat, pri tretiranju tal pa samo enkrat letno.

Številka in datum dovoljenja

SFS 8091 z dne 10.06.1998, do 10.06.2003