AZTEC
Proizvajalec

BASF Aktiengesellschaft, 67056 Ludwigshafen, Nemčija

Zastopnik

BASF Slovenija d.o.o., Dunajska 11, Ljubljana

Formulacija

koncentrirana emulzija-olje v vodi (EW)

Aktivna Snov

triazamat 140 g/l

Strupenost

Sredstvo se razvršča med nevarne pripravke, kot:

X n Zdravju škodljivo; R 20 Zdravju škodljivo pri vdihavanju; R 22 Zdravju škodljivo pri zaužitju; S 2 Hraniti izven dosega otrok; S 13 Hraniti ločeno od hrane, pijače, krmil; S 36/37/39 Nositi primerno zaščitno obleko, zaščitne rokavice in zaščito za oči/obraz; S 46 Če pride do zaužitja, takoj poiskati zdravniško pomoč in pokazati embalažo ali etiketo; S 61 Ne izpuščati/odlagati v okolje. Upoštevati posebna navodila/varnostni list.

Pripravek je zelo strupen za vodne organizme: lahko povzroči dolgotrajne škodljive učinke na vodno okolje. Pripravek je strupen za ptice.

Uporaba

Je sistemični insekticid, ki se uporablja na jablanah za zatiranje zelene jablanove uši ( Aphis pomi ), mokaste jablanove uši ( Dysaphis plantaginea ) in krvave uši ( Eriosoma lanigerum ) v 0,05 do 0,06 % koncentraciji (3 do 6 ml na 10 l vode).

Karenca

Karenca je 21 dni za jabolka.

Mejna vrednost triazamata v oziroma na rastlinah oziroma živilih rastlinskega izvora je 0,02 mg/kg za jabolka in zelje.

Opozorila

Pri škropljenju moramo preprečiti onesnaženje vodotokov, jezer, vodnjakov in vodnih izvirov s tem, da tretiramo najmanj 20 m od njih.

Sredstvo, uporabljeno v predpisanih količinah in na ustrezen način, ni fitotoksično za gojene rastline za katere je namenjeno.

Sredstvo ne smemo mešati z bordojsko brozgo in sredstvi alkalne reakcije. Na isti površini ga lahko uporabimo največ dvakrat letno.

Številka in datum dovoljenja

32702354/01 z dne 28.1.2002, do 6.6.2004