CHAMP FORMULA 2 FLO
Proizvajalec

Agtrol International S.A., Quai de Brazza, Bordeaux, Francija

Zastopnik

Karsia Dutovlje d.o.o., Dutovlje 66, Dutovlje 

Formulacija

koncentrirana suspenzija (SC) 

Aktivna Snov

baker (v obliki bakrovega (II) hidroksida: Cu(OH)2): 24,4 % 

Strupenost

Sredstvo se razvršča med nevarne pripravke z oznako:

X n Zdravju škodljivo; R 22 Zdravju škodljivo pri zaužitju; R 36/38 Draži oči in kožo; S 2 Hraniti izven dosega otrok; S13 Hraniti ločeno od hrane, pijače, krmil; S 36/39 Nositi primerno zaščitno obleko in zaščito za oči/obraz; S 46 Če pride do zaužitja, takoj poiskati zdravniško pomoč in pokazati embalažo ali etiketo; S 61 Ne izpuščati/odlagati v okolje. Upoštevati posebna navodila/varnostni list.

Sredstvo je okolju nevarno. Je zelo strupeno za vodne organizme: lahko povzroči dolgotrajne škodljive učinke na vodno okolje.  

Uporaba

Sredstvo je preventivni kontaktni fungicid, ki se uporablja:

  • v vinogradništvu za zatiranje peronospore vinske trte ( Plasmopara viticola ) v 0,2 % koncentraciji (20 g na 10 l vode) oziroma v odmerku 2 l na hektar;

  • v hmeljarstvu za zatiranje hmeljne peronospore ( Pseudoperonospora humuli ) v 0,2 % koncentraciji (20 g na 10 l vode). 

Karenca

Karenca je 14 dni za hmelj in 21 dni za grozdje.

Mejna vrednost bakra v oziroma na rastlinah oziroma živilih rastlinskega izvora je 100,0 mg/kg hmelja in 40,0 mg/kg grozdja.

Opozorila

Pri škropljenju moramo preprečiti onesnaženje vodotokov, jezer, vodnjakov in vodnih izvirov s tem, da tretiramo najmanj 20 m od njih.

Sredstvo, uporabljeno v predpisanih količinah in na ustrezen način, ni fitotoksično za gojene rastline za katere je namenjeno.

Sredstvo se ne meša s sredstvi na osnovi aluminijevega fosetila, tirama, kislimi insekticidi EC formulacije (heptenofos, diklorvos, dimetoat, enosulfati). 

Številka in datum dovoljenja

32702281/01 z dne 10.1.2002, do 6.6.2011