BIOTIP Univerzalni insekticid
Proizvajalec

Copyr s.p.a., Via dei Giovi 6, Cormano, Italija

Zastopnik

BIOTEH d.o.o., Vevška c. 52, Ljubljana

Formulacija

vodna emulzija (AL)

Aktivna Snov

piretrini (zmes naravnih spojin) 0,25 %

Strupenost

Pripravek se ne razvršča med nevarne pripravke.

S stavki so: 2-13

Pripravek je zelo strupen za vodne organizme in čebele, kar je treba navesti na etiketi in v navodilu za uporabo.

Uporaba

Zatiranje insektov v gospodinjstvih in manjših skladiščih kmetijskih pridelkov . Je obstojen na svetlobi in ima podaljšano delovanje. Ne pušča madežev na stenah.

Uporabljamo ga za zatiranje žužkov ( Sitophilus spp. ), žitnikov ( Oryzaephilus spp. , Cryptolestes spp. ), žitnega kutarja ( Rhizopertha dominica ), črnega ščurka ( Blatella orientalis ), rjavega ščurka ( Blatella germanica ), navadne hišne muhe ( Musca domestica ) in mravelj ( Formicidae ).

Pripravek je treba pred uporabo dobro pretresti in popršiti po insektih in po mestih, na katerih se zadržujejo. Po zraku se ne prši, napršenih površin se ne sme brisati. Deluje 2-3 tedne. Za trajno zaščito je potrebno po tem obdobju in po vsakem čiščenju postopek ponoviti.

Uporaba v gospodinjstvu :

Ne sme se pršiti po živilih ali mestih, kjer se živila shranjujejo. Količina škropljenja naj bo taka, da se kapljice ne združujejo. Med pršenjem je treba nositi rokavice, neposredno po uporabi pa je treba stanovanje temeljito prezračiti. Prostor, kjer je bil pripravek uporabljen, se lahko uporablja takoj, ko je sredstvo suho.

Uporaba v manjših skladiščih kmetijskih pridelkov :

Pred tretiranjem mora biti skladišče pridelkov izpraznjeno. Prehranskih in krmnih izdelkov ne smemo tretirati neposredno. Na večjih površinah (v skladiščih) pršimo v odmerku 300-500 ml na 100 m2. Na betonskih in alkalnih površinah (apnenih) svetujemo uporabo višjega odmerka (500 ml).

Karenca
Opozorila
Številka in datum dovoljenja