BLADAFUM II
Proizvajalec

BAYER AG, Leverkusen, Nemčija

Zastopnik

BAYER PHARMA, d. o. o., Celovška 135, Ljubljana

Formulacija

dimna pločevinka (FD)

Aktivna Snov

sulfotep 18 %

Strupenost

Je strupen za ljudi, čebele, ribe in toplokrvne živali, po vsebnosti aktivne snovi je uvrščen v 2. skupino strupov.

Uporaba

Se lahko uporablja samo v rastlinjakih za zatiranje listnih uši (Aphididae), resarjev (Thysanoptera), rastlinjakovega ščitkarja ( Trialeurodes vaporariorum ) in gibljivih oblik pršic prelk (Tetranychidae) na zelenjavi (paprika, paradižnik, kumare in solata) in cvetlicah .

Tretira se, ko so rastline suhe (najnižja temperatura 18 ° C) v odmerku ena dimna pločevinka na 200 m 3 prostora, ki se ga izpostavi sredstvu za 24 ur pod pogojem, da je rastlinjak neprodušno (hermetično) zaprt.

Za uspešno zatiranje rastlinjakovega ščitkarja ( Trialeurodes vaporariorum ) je potrebno tretiranje ponoviti po 4-8 dneh.

Karenca

4 dni za kumare in paradižnik, 14 dni za papriko in solato (v obdobju 01.03. do 31.10), v zimskem obdobju (od 01.11 do 01.03) pa je za solato 21 dni.

Opozorila

Proizvajalec mora v navodilu za uporabo natančno opisati način in pogoje tretiranja v rastlinjakih, navesti pa mora tudi vrste in selekcije cvetlic, občutljivih na sredstvo.

Sredstvo je fitotoksično za nekatere sorte krizantem (blanche, poitevine, silberregen), lahko pa je tudi fitotoksično za nekatere anturije, gerbere, orhideje in cvetlice, tretirane z regulatorji rasti.

Številka in datum dovoljenja

SFS 9078 z dne 21.05.1999, do 21.05.2003